Om ejendommen

Ejendommen har elevator og ejerforeningen drives af professionel administrator. Tømmergaarden på Trøjborg bliver næppe meget mere centralt, og inden for få hundrede meter findes alle Trøjborgs specialforretninger, caféer, biograf, gode indkøbsmuligheder, Universitetet samt skov og strand.

Mange lejligheder har fantastisk udsigt over Trøjborg og med kig ned til havnen. Trøjborg er en stemningsfyldt bydel der bl.a. byder på special butikker. cafeer, restauranter og egen biograf. Endvidere er der ikke langt til Risskoven, badestranden "Den Permanente" samt midtbyen er kun en kort cykeltur væk.

Tømmergården

På Århus Kommunes digitale korttjeneste har jeg fundet følgende omkring stedet:

»Tømmergården«, Edouard Suensons Gade 3, 4-6, der er den sidst opførte større boligbebyggelse i kvarteret, blev tegnet af arkitekt Gunnar Larsen og opført i 1964-65 som en vinkelformet stokbebyggelse i 6 etager. Bebyggelsen blev opført i betonelementer og tilhører engeneration af byggeri, som ikke kun blev opført i byens forstæder, men også som her tilpasset til ledige arealer i et bykvarter. Tømmergården blev, som navnet antyder, opført på arealer, der tidligere havde tilhørt Århus Ny Tømmerhandel. Tømmerhandler Gregers Pedersen fik i 1921 - på trods af nogle byplanmæssige overvejelser - der på en rimelig måde ville have videreført påbegyndte gadestrækninger, tilladelse af byrådet til at etablere en stor tømmerhandel på de arealer, der i dag omfattes af ejendommen Tømmergården, og således kan den store rundbuede port på ejendommen Dronning Margrethes Vej 25, som Gregers Pedersen opførte i 1922, i en vis forstand betragtes som et monument over nogle gode planlægningsintentioner i denne del af kvarteret, som aldrig blev realiseret.

Søhelten Edouard Suenson

Se følgende link, der giver en god beskrivelse af, hvem Edouard Suenson var: http://www.milhist.dk/soldaten/Suenson/suenson.htm